Tampereella rävähti – suomalaislupaus pukkasi kuulassa hurjan kärkituloksen

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Lielahden Kipinän 17-vuotias kuulantyöntäjälahjakkuus Arttu Korkeasalo työnsi Tampereella Pirkkahallissa kuusikiloista kuulaa 18,87. Tulos on tässä ikäluokassa Suomen kautta aikain paras ja koko maailmassa tämän vuoden paras.

Korkeasalo paransi aikaisempaa ennätystään jo avaustyönnöllään roimasti 74 senttiä. Myös hänen kolmas työntönsä oli lähes yhtä pitkä 18,75. Muut yrityksensä hän astui yli. 17-vuotiaiden paras suomalaistulos ennen tätä oli 18,53, jonka työnsi hallitseva Suomen mestari Arttu Kangas seitsemän vuotta sitten.

Kuukausi sitten Korkeasalo työnsi täyspainoista miesten kuulaa ikäluokkansa ennätyksen ja maailman kärkituloksen 17,68. Oman ikäluokkansa viisikiloista kuulaa hän työnsi jo viime kesänä peräti 21,23.

196-senttinen ja 120-kiloinen Korkeasalo ei voimaominaisuuksiltaan juuri poikkea muista kansallisen tason lahjakkuuksista, mutta hänen ulottuvuutensa, notkeutensa, räjähtävä nopeutensa ja lajitekniikkansa ovat ensiluokkaisia. Artun henkilökohtaisena valmentajana toimii oma isä Kari Korkeasalo.

Kuortaneen Kunnon 19-vuotias kymmenottelija Artur Hämäläinen voitti Tampereella 200 metrin juoksun ajalla 22,17. Hämäläinen juoksi Pirkkahallin 300 metrin mittaisella radalla nopeammin kuin kertaakaan aiemmin ulkokilpailuissakaan.

Toijalan Vauhdin Noora Toivo voitti naisten 400 metrin juoksun ajalla 58,10, mikä on hänen paras aikansa neljään vuoteen. Naisten kolmiloikan voitti tuloksella 12,52 Lappeenrannan Urheilu-Miehien 30-vuotias Elina Torro, joka on Kalevan kisoissa ja hallimestaruuskilpailuissa saavuttanut jo 26 henkilökohtaista mitalia.

Lähde: Yleisurheilu.fi

Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!