Kansainvälinen olympiakomitea vahvisti torstaina neljän venäläisurheilijan dopingkäryt, jotka liittyvät Lontoon vuoden 2012 olympialaisiin.

Painonnostaja Hadzhimurat Akkajevin viime vuonna suoritettu Lontoon näytteen uudelleen analysointi johti käryyn. Näyte sisälsi kiellettyä ainetta turinabolia. Akkajev joutui yllättäen vetäytymään Lontoon kisoista selkäkipuihinsa vedoten.

Kyseessä on jo miehen uran toinen dopingkäry, sillä Akkajev jäi samasta aineesta kiinni Pekingin vuoden 2008 olympiakisoissa, jossa hän voitti pronssia. Mies menetti viime vuoden marraskuussa olympiamitalinsa. Akkaev voitti vuoden 2004 olympialaisissa hopeaa 94-kiloisissa.

Akkajevin lisäksi Kansainvälinen olympiakomitea kertoi kolmen muun venäläisen yleisurheilijan käryistä Lontoon vuoden 2012 olympialaisiin liittyen. Turinabolia olivat käyttäneet myös moukarinheittäjät Gulfija Hanafejeva (Lontoon olympiakisojen 16. sija) ja Maria Bespalova (Lontoon olympiakisojen 11. sija) sekä kolmiloikkaaja Viktoria Valjukevitsh (Lontoon olympiakisojen kahdeksas).