Moskovan käräjäoikeus on hylännyt dopingpannassa olevan Kristina Ugarovan syytteen kunnianloukkauksesta ja väärän tiedon levittämisestä.

Ugarovan syytteiden kohteena on ollut saksalainen ARD-kanava, joka vuonna 2014 välitti venäläisen yleisurheilijan Julia Stepanovan ja hänen aviomiehensä Vitali Stepanovin paljastuksia Venäjän huippu-urheilun järjestelmällisestä ja valtiojohtoisesta dopingkulttuurista.

Aiemmin 18. tammikuuta Moskovan kaupunginosan Dorogomilovskin käräjäoikeus hylkäsi syytteen, jossa Ugarova haki oikeutta ja nimensä puhdistamista. Ugarova haluaa, että ARD kumoaa dopingdokumentissa olevat tiedot.

– Valitimme tämän syytteen hylkäämisestä Moskovan käräjäoikeuteen. Eilen 10. huhtikuuta oli käräräoikeuden istunto, joka kesti kolme tuntia. Valitettavasti päätös oli samankaltainen, sanoo Ugarova uutistoimisto TASSille.

– Meillä on puoli vuotta aikaa valittaa. Meillä on taisteluhenki päällä ja kaikki nämä väliaikaiset tilanteet vain vahvistavat meitä.

Ugarovan mukaan ARD-dokumentissa oli väärin tulkittuja kommentteja, joita Ugarova antoi. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF sulki venäläisurheilijat kansainvälisistä kilpailuista marraskuussa 2015.