Kreikkalais-roomalaisessa painissa MM-pronssia vuonna 2011 napannut Rami Hietaniemi ei pysty enää työskentelemään kirvesmiehenä hoitovirheen vuoksi.

Hietaniemi kertoo haastavasta tilanteestaan Ilta-Sanomien haastattelussa.

Miehen oikean kyynärpään hermo vahingoittui leikkauksessa vuonna 2013, ja hänen oikean käden pikkurilli ja nimetön ovat tunnottomia. Hietaniemi ei pysty tekemään kirvesmiehen töitä.

Hietaniemi ei peittele pettymystään potilasvahinkokeskuksen linjaukseen.

– Asiat ovat sillä puolella ihan päin helvettiä. Menetin ammattini, mutta en ole saanut laskennallisista tulonmenetyksistä mitään korvausta, koska minun katsottiin palanneen huippu-urheilun pariin. Pystyn kyllä painimaan, mutta en olemaan kirvesmiehenä, Hietaniemi manaa Ilta-Sanomille.

– Siinä on vaan se juttu, että painimalla ei ansaitse Suomessa rahaa, kirvesmiehenä ansaitsee. Minun olisi pitänyt lopettaa painiminen kuin seinään 2013, niin olisin voinut saada jotain, Hietaniemi päivittelee.

Painijan tilannetta ei helpota se, että opetus- ja kulttuuriministeriön maaliskuussa tekemän päätöksen mukaisesti hänelle myönnettiin 10 000 euron apuraha. Aiemmin painija oli saanut tukea 20 000 euroa.

– Apurahajako meni ihan täydeksi pelleilyksi. Sehän tarkoittaa vain, ettei siellä uskota mahdollisuuksiini painia Tokion olympiakisoissa 2020 ainakaan huipputasolla. Itse olen tietysti aivan toista mieltä, Hietaniemi sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Hietaniemen seuraava tähtäin on syksyn MM-painit Pariisissa.

Alkuperäinen artikkeli on täällä.