Suomalaisedusteinen Düren joutui taipumaan välierissä Saksan lentopallon Bundesliigassa.

Saksan Bundesliigassa suomalaisjoukkue SWD Powervolleys Dürenin upea taistelu ei kantanut loppuotteluun saakka, kun VfB Friedrichshafen haki toisessa välierässä voiton Dürenin kotihallista erin 1-3 (23-25, 25-22, 21-25, 21-25).

– Taistelimme viimeiseen veripisaraan saakka ja pelasimme paremmin kuin ensimmäisessä ottelussa. Meillä oli mahdollisuus voittaa, joten siksi tämä tappio on vaikea käsitellä. VfB ansaitsi voiton, onnittelut siitä heille, Dürenin valmentaja Tommi Tiilikainen sanoo seuran kotisivuilla.

Dürenin hieno kausi palkittiin pronssimitaleilla, sillä Bundesliigassa pelataan välierien jälkeen vain loppuottelut. Dürenin riveissä suomalaispelaajista esiintyivät Ossi ja Tomi Rumpunen sekä Jani Sippola.

Tours yllätti Trentinon CEV Cupissa

Niklas Seppäsen edustama ranskalainen Tours pääsi juhlimaan myöhään lauantai-iltana kotihallissaan CEV Cupin voittoa, kun se voitti italialaisen Trentinon 3-1 sekä kultaisen erän täpärästi 15-13. Ensimmäisen osaottelun Trentino vei kotonaan puhtaasti 3-0. Seppäsellä ei ollut edustusoikeutta CEV Cupissa vasta maaliskuussa tapahtuneen seurasiirron vuoksi.

Belgiassa tuttu marssijärjestys

Belgian liigan ylemmässä loppusarjassa Topvolley Callant Antwerpen koki perjantaina jo neljännen peräkkäisen tappionsa, kun Prefaxis Menen haki pisteet erin 1-3 (19-25, 19-25, 25-28, 27-29).

Antwerpenin suomalaispelaajista Elviss Krastins nosti ottelussa peräti 46 aloitusta mukavalla 70 prosentin tarkkuudella ja teki pisteet 15/+1. Keskipelaaja Sauli Sinkkosen tehot olivat 7/+5.

– Joukkueen peli on ollut vähän hakusessa, joten valmentaja kokeili erilaisia variaatioita. Nyt pelattiin kaks erää kahdella hakkurilla, joten leijat nostettiin aina liberon kanssa kahdestaan. Meillä oli mahdollisuus viedä ottelu viidenteen erään, mutta ei käyttäneet tilaisuutta hyväksi, Krastins kertoi.

Maan suurseurat Noliko Maaseik ja Knack Roeselare näyttävät marssivan myös tänä keväänä loppuotteluihin, kun ylempää jatkosarjaa on pelaamatta kolme kierrosta. Antwerpenin sijoitus on tällä hetkellä viides.

Siltalan joukkueelle voitto Turkissa

Antti Siltala seurasi vaihtopenkiltä, kun Maliye Piyango kaatoi sijoitusotteluiden 5-8 ensimmäisessä pelissä Istanbul BBSK:n 3-2. Virolaishakkuri Oliver Venno paukutti ottelussa tehot 25/+16. Toinen osaottelu pelataan tiistaina, ottelusarjan voittaja pelaa kauden päätteeksi sijoista 5-6.

Lähde: Lentopalloliitto