Helteisessä säässä Kangasalan Ponsassa käyty SM-keskimatka päättyi Tampereen Pyrinnön Saila Kinnin ja Paimion Rastin Fredric Portinin voittoon.

Tampereen Pyrinnön Saila Kinni osoitti jälleen olevansa vahva keskimatkan menijä. Tamperelainen voitti SM-keskimatkan 50 sekunnin erolla ennen toiseksi juossutta Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantasta.

– Suoritus oli hyvä ja jaksoin hyvin runtata, mutta olin silti yllättynyt, että ero oli noin iso. Vihdoin kroppa alkaa toimia paremmin, alkukaudesta vaihtelevasti suoriutunut Kinni iloitsi hyvin mennyttä kisaa.

Toiseksi tullut Rantanen oli tyytyväinen hyvään suoritukseensa.

– Juoksu on ollut vähän huonoa ja se on vienyt suunnistusajatusta. Olen tehnyt työtä sen eteen ja tänään sain itseni ”putkeen”. Suoritus oli hallittu ja voin olla tyytyväinen, Rantanen iloitsi raskaassa maastossa juostusta kilpailusta.

Kilpailun kolmanneksi ja samalla Huippuliigan voittoon juoksi koko kauden hyviä suorituksia tehnyt Marika Teini.

– Rankkaa oli fyysisesti ja taidollisesti. Suunnistusajatus meinasi lipsua ja metsässä tuntui, että ei meinaa päästä mihinkään. Huippuliigan voitto lämmittää, sillä se kertoo, että pärjää joka matkalla ja on hyvä yleissuunnistaja, Teini iloitsi.

Miesten SM-kultaa ja Huippuliigan voiton toisen kerran putkeen nappasi Paimion Rastin Fredric Portin yli minuutin erolla toiseksi suunnistaneeseen Helsingin Suunnistajien Einari Heinaroon.

– Minulle tuli pari virhettä, mutta sain pidettyä suorituksen hallussa loppuun asti niistä huolimatta. Pahalta tuntui lopussa, mutta niin sen kuuluukin. Huippuliigan voitto on kiva, mutta kivempi olisi ollut voittaa taistelun kautta, Portin harmitteli jalkansa viime viikolla loukanneiden seurakavereidensa Frederic Tranchandin ja Olav Lundanesin poissaoloa.

SM-hopeaa otti hyvään nousukuntoon päässyt Helsingin Suunnistajien Einari Heinaro.

– Yllätti, että olin tuloslistalla näin korkealla. Alkukausi oli tahmea, mutta nyt alkaa irrota oikeaan aikaan. Maasto oli aivan upea ja tämä päivä oli pelkkää nautiskelua, mitalistaan iloinnut Heinaro juhli.

SM-keskimatkan pronssille nousi Kalevan Rastin Aaro Asikainen. Joensuun lumisista olosuhteista Kangasalan helteisiin saapunut mies harmitteli suunnistusharjoitusten puutetta.

– Juoksukunto on hyvä, mutta kevät on ollut hankala, kun kotimaastoissa ei ole kertaakaan päässyt suunnistamaan. Kahden kisan päivä suosii hyvin harjoitelleita ja päätin, että tänään taistellaan vaikka tuntuu pahalta, Asikainen kertoi olosuhteiden tuomista haasteista.

Tulokset, SM-keskimatka, Kangasala 21.5.

Naiset

1) Saila Kinni Tampereen Pyrintö 30.16, 2) Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot 31.06, 3) Marika Teini SK Pohjantähti 31.32, 4) Venla Harju Tampereen Pyrintö 32.02, 5) Lotta Karhola Tampereen Pyrintö 32.12, 6) Emily Kemp Angelniemen Ankkuri 32.48

Miehet

1) Fredric Portin Paimion Rasti 32.46, 2) Einari Heinaro Helsingin Suunnistajat 33.51, 3) Aaro Asikainen 34.42, 4) Olli-Markus Taivainen Navi 35.05, 5) Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö 35.12, 6) Eetu Savolainen Ikaalisten Nouseva-Voima 35.16

(Lähde: Suunnistusliitto)