Serbikaunotar odottaa hurjaa pituushyppykesää: ”MM-kultaan hypättävä pitkälle yli seitsemän metriä”

© Kuva: Getty Images

Serbialaiskaunotar Ivana Spanovic voitti viime kaudella sekä pituushypyn MM-hallikultaa, Timanttiliigan että ulkoratojen EM-kultaa, Rion olympialaisissa hän otti pronssia. Talvella meriittilistalle lisättiin EM-hallimestaruus.

EM-hallikulta tuli kotikisoissa Belgradissa, missä hän hyppäsi huimat ennätyslukemansa 724. Se oli pisin hyppy sisäradoilla sitten vuoden 1989.

– Ne olivat huimat kilpailut. Kotiyleisön edessä paineet olivat kovat. Halusin tarjota heille enemmän kuin voiton. Ja onnistuin siinä. Se oli loistava boosti sekä lähtölaukaus tälle kesäkaudelle, Spanovic sanoo IAAF:n nettisivuilla.

– Olen harjoitellut sen jälkeen pientä flunssaa lukuun ottamatta erittäin hyvin, joten odotan todella innolla kauden alkua.

Spanovic aloittaa kilpailukautensa Eugenen Timanttiliigassa reilun kolmen viikon päästä.

– Pidän aina kovasta kilpailemisesta. Rakastan haasteita ja sitä tilannetta, kun tiedän, että on hypättävä erittäin pitkälle voittaakseen. Avauskilpailusta en odota vielä mitään 720-hyppyjä. Pyrin tekemään parhaan avauskilpailuni koskaan, se on hyvä tavoite.

Toistaiseksi paras kauden avaus serbillä on 695, mikä syntyi Shanghain Timanttiliigassa viime vuonna.

Kauden päätavoite on luonnollisesti Lontoon MM-kilpailuissa. Spanovic tietää, ketkä ovat siellä kovimmat vastustajat.

– Amerikkalaiset kolminkertainen maailmanmestari Brittney Reese ja olympiavoittaja Tianna Bartoletta ovat varmasti kovia. Odotan myös bittihyppääjiltä Shara Proctorilta ja hienosti hallissa hypänneeltä Lorraine Ugenilta kovia suorituksia. Heille kotiyleisöstä on Lontoossa iso etu.

– He pystyvät ylittämään seitsemän metriä, mutta voittaakseen maailmanmestaruuden on hypättävä vielä paljon enemmän, Spanovic ennustaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.