Venäläisyleisurheilijat pannassa – kaksi silti mukana Paavo Nurmi Gamesissa

© Kuva: Getty Images

Timanttiliigan jälkeen IAAF:n toiseksi suurimpaan kategoriaan World Challengeen kuuluvassa Paavo Nurmi Gamesissa nähdään kaksi venäläisurheilijaa, vaikka venäläiset ovat kollektiivisessa kilpailukiellossa.

Muutamille urheilijoille on kuitenkin anettu poikkeuslupa kilpailla ilman maatunnuksia. Kaksi heistä on mukana 13. kesäkuuta Turussa Paavo Nurmi Gamesissa.

Korkeushypyssä nähdään lajin hallitseva maailmanmestari Maria Lasitskene (ent. Kutshina), joka hyppäsi helmikuussa Moskovassa sisähallissa ennätyksensä 203. Naisten seipäässä mukana on 460 hypännyt Olga Mullina, joka on hyvä kirittäjä suomalaisille Minna Nikkaselle ja Wilma Murrolle.

– He ovat käyneet läpi tämän IAAF:n tarkastusprosessiin ja se on se ratkaiseva juttu, että he ovat saaneet laajan selvityksen jälkeen itselleen mahdollisuuden kilpailla, Paavo Nurmi Gamesia järjestävän yrityksen hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva sanoo YLE Urheilulle.

– IAAF on tehnyt tämän päätöksen, eikä meillä ole mitään syytä epäillä heidän erittäin tarkkaa ja ankaraa järjestelmää tässä asiassa. Tilanne on silloin näiden urheilijoiden kannalta epäoikeudenmukainen, jos he eivät ole tällaisen prosessin jälkeenkään oikeutettuja kilpailemaan, Kanerva sanoi.