Yleisurheilun olympiavoittaja Julia Tshermoshanskaja on myöntänyt käyttäneensä kiellettyjä aineita. Asiasta kerrotaan Venäjän yleisurheiluliiton verkkosivuilla.

Viime vuoden elokuussa Kansainvälinen olympiakomitea tiedotti, että nainen oli kärynnyt uusintatestissä. Nyt Tshermoshanskaja on myöntänyt käyttäneensä dopingia.

31-vuotias Tshermoshanskaja ankkuroi Venäjän voittoon Pekingin olympialaisten pikaviestissä. Venäjän suoritus hylättiin. Belgia nousi ykköseksi, Nigeria kakkoseksi ja Brasilia kolmanneksi.

Tshermoshanskajan ohella myös kuulantyöntäjät Anna Omarova ja Soslan Tsirihov ovat myöntäneet dopingin käytön. Kaksikko sai maaliskuussa kahden vuoden kilpailukiellon.

Venäjä pyrkii parantamaan mainettaan antidopingtyön suhteen. Maa on ollut suljettuna kansainvälisistä kilpailuista jo puolitoista vuotta. Venäjä haluaa saada urheilijoitaan mukaan Lontoon MM-kisoihin elokuussa.

– Toivomme, että tunnustukset nopeuttavat prosessia Venäjän palaamiseksi. Uskon, ettei tämä ainakaan heikennä tilannetta, Venäjän yleisurheiluliiton antidopingtyötä koordinoiva Jelena Ikonnikova sanoi AFP:lle.