Ranskan avoimissa historiallinen tilanne – ensi kerta 40 vuoteen

© Kuva: Getty Images

Naisten Ranskan avoin tennisturnaus on sujunut yllätyksellisissä merkeissä. Puolivälierissä ei ole mukana yhtään aikaisempaa Grand Slam -voittajaa, joten nyt sellainen saadaan.

Kahdeksan parhaan joukossa on ainoastaan kolme turnauksessa kymmenen joukkoon sijoitettua pelaajaa. Viimeksi puolivälieriin ei selvinnyt yhtään Grand Slam -voittajaa vuonna 1977.

Puolivälierät:

Jelena Ostapenko, Latvia (sijoittamaton) – Caroline Wozniacki, Tanska (11)
Elina Svitolina, Ukraina (5) – Simona Halep, Romania (3)
Kristina Mladenovic, Ranska (13) – Timea Bacsinszky, Sveitsi (30)
Caroline Garcia, Ranska (28) – Karolina Pliskova, Tshekki (2)

Kenties suurin suosikki on Romanian Simona Halep, joka ei ole hävinnyt turnauksessa vielä erääkään. Toinen vahva ehdokas on kakkoseksi sijoitettu Tshekki Karolina Pliskova. Hän kohtaa kotiyleisönsä edessä pelaavan Caroline Garcian.

– En pidä itseäni suosikkina massalla häntä vastaan. Jokainen ottelu täällä on ollut minulle kova, Pliskova sanoo BBC:llä.

Kahdeksan joukossa on kotiyleisön iloksi kaksi ranskalaispelaajaa. Jos Garcia tai Mladenovic yllättäisi ja voittaisi turnauksen, se olisi ensi kerta sitten vuoden 2000, kun ranskalaispelaaja voittaa. Tuolloin juhlittiin Mary Pierceä.

Turnauksen suurin yllättäjä on ollut vasta 19-vuotias Latvian Jelena Ostapenko (kuvassa), joka on WTA-listalla sijalla 47.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.