Sensaatio Ranskan avointen finaalissa

© Kuva: Getty Images

20-vuotias latvialainen Jelena Ostapenko otti sensaatiomaisen voiton Ranskan avoimessa tennisturnauksessa. Hän löi finaalissa Romanian Simona Halepin 4-6, 6-4, 6-3.

178-senttinen Ostapenko on WTA-rankingissa vasta sijalla 47, mutta nousee nyt kohinalla kohti kärkeä. 25-vuotias Halep on maailmanlistan nelonen. Ostapenko voitti uransa ensimmäisen ammattilaisturnauksen – ja heti Grand Slamissa.

Ottelun käännekohta oli kolmannen erän seitsemäs peli. Halepin syöttövuorolla Ostapenkolla oli murtopallo. Hänen lyöntinsä näytti menevän jo selkeästi leveäksi, mutta pallo osui verkkonauhaan ja pomppasi siitä rajojen oikealle puolelle. Näin Ostapenko siirtyi murrolla ratkaisevassa erässä 4-3-johtoon. Sen jälkeen hän piti oman syöttönsä ja mursi heti perään Halepin syötön uudelleen.

– En voi uskoa, että olen voittaja Roland Garrosilla 20-vuotiaana, tämä on ollut aivan mahtavaa aikaa, Ostapenko sanoi kenttähaastattelussa.

– Olen todella onnellinen, en oikein edes löydä sanoja. Tämä on niin upea hetki. Simone pelasi hienosti, yritin olla aggressiivinen ja pelata omaa peliäni, kaikki tuntui lopussa kääntyvän minun edukseni, Ostapenko kuvasi finaalia.