Miesten MM-suunnistuksen pitkän matkan kisan voitti toisen kerran peräkkäin Norjan Olav Lundanes, jolle pitkän matkan MM-kulta oli jo neljäs. Paras suomalaismies oli sijalle 11 taistellut Lundanesin seurakaveri Paimion Rastista, Fredric Portin. Miika Kirmula oli 19. ja Einari Heinaro 39.

Portin kaipasi menoonsa lisää fyysistä terävyyttä.

– Kisa ei lähtenyt fyysisesti liikkeelle, jaksoin kyllä hyvin, mutta matkavauhti tuntui liian hitaalta. Pitkien välien reitinvalinnoissa onnistuin ehkä kohtuullisesti, mutta toteutus oli huonoa, kun seilasin edestakaisin, Portin arvioi.

Portin sairastui MM-kisojen kannalta huonoon aikaan flunssaan ja 1,5 viikon sairastelu Jukolan jälkeen vaikutti taustalla.

– Syytän sitä vähän, sillä flunssa ei tehnyt valmistautumiselle hyvää, Portin mietti.

Miika Kirmula sanoi yrittäneensä puskea liikaa, vaikka fyysinen vire ei ollut toivottu. Hän teki ison virheen kolmosrastin lyhyellä välillä.

– En saanut suunnistusta oikein haltuun. Yritin ehkä liikaa puskea, vaikka viimeistä vaihdetta ei ollut. Pitkän matkan kisat on aina hienoja, vaikka paras päivä ei tänään ollutkaan, Kirmula muistutti.

Einari Heinaro teki toiselle rastille ison virheen, mutta kokonaissuoritus ei miestä tyydyttänyt.

– Kauden huonoin suoritus tähän paikkaan harmittaa. Uskon, että jatkoa varten tiedän nyt, mitä MM-pitkä voi olla rankimmillaan, puhalsi Heinaro reilusti yli kahden tunnin suorituksensa jälkeen.

Miesten kisan voittaja Olav Lundanes on asunut ja harjoitellut Suomessa syksystä lähtien. Mies oli syystäkin tyytyväinen neljänteen pitkän matkan kultamitaliinsa.

– Tämä merkitsee minulle erittäin paljon, sillä ensimmäistä kertaa onnistuin voiton puolustamisessa, Lundanes korosti.

Suunnistuksen MM-kisat jatkuvat torstaina keskimatkan kilpailulla.