Amerikkalaisen James Nieton elämä sai täyskäänteen viime vuoden huhtikuussa. Kahdesti olympialaisissakin nähty korkeushyppääjä halvaantui pieleen menneen takaperinvoltin seurauksena.

Takaperinvoltti oli Nieton bravuuri onnistuneen hypyn jälkeen. Nieton piti näyttää nuorille korkeushyppääjille, miten takaperinvoltti tehdään. Nieton suoritus meni pahasti pieleen.

– En tuntenut mitään. Ajattelin, että nyt satutin itseni todella pahasti. Laitoin nuoret urheilijat soittamaan minulle ambulanssin, Nieto muistelee loukkaantumistaan NBC Sportsille.

Turman jälkeen, lääkäreiden ennuste oli synkkä. Nieto ei välttämättä kävelisi enää koskaan. Armottomana harjoittelijana tunnettu Nieto päätti, että hän ei aio luovuttaa.

– Tiesin heti, että tulen toipumaan täysin. Minulla ei ollut epäilystäkään siitä.

Nyt Nieto kykenee jo kävelemään lyhyitä matkoja. Tavoitteena on edetä 130 askeleen matka heinäkuun 22. päivään mennessä. Se on etäisyys San Diegolaisen kirkon alttarille, jossa Nieto avioituu jamaikalaisen aitajuoksija Shevon Stoddartin kanssa.

– Pusken häntä eteenpäin jatkuvasti. Kun hän on kävellyt alttarille, aion kehottaa häntä ottamaan juoksuaskelia seuraavaksi, Stoddart kertoi.