Yleisurheilun MM-kisat alkavat ensi viikolla, mutta Kenian maajoukkueessa asiat ovat olleet todella sekaisin (uutinen).

Kenian maajoukkueen päävalmentaja Julius Kirwa kertoi lauantaina, että useat maajoukkuejuoksijat ovat teillä tietymättömillä.

Kadoksissa ovat olleet erityisesti pitkän matkan juoksijat, kuten tämän vuoden maastojuoksun maailmanmestari Irene Cheptai, vuoden 2015 maastojuoksun maailmanmestari Agnes Jebet, neljän vuoden takainen 800 metrin maailmanmestari Eunice Sum ja African Gamesin 5000 metrin voittaja Margaret Chelimo. Tämä nelikko ei ilmoittautunut maajoukkueen harjoitusleirille viikko sitten.

Sumin mukaan ongelmia on ollut passin kanssa.

– En ilmoittautunut leirille, koska minulla tapahtui sekaannusta passini kanssa. En saanut passiani takaisin anoessani viisumia Englantiin, sanoo Sum Daily Nationille.

Sum tarkentaa, että tarkoitus oli kisata Monacon Timanttiliigassa 21. heinäkuuta. Passisekaannuksen takia kilpailemisesta ei kuitenkaan tullut yhtään mitään.

Sumin mukaan Kenian valmennusjohto ei saisi osoittaa sormella häntä.

– Valmennusjohto tiesi varsin hyvin, että tulemme kisaamaan Monacossa. Olin shokissa, kun sain lukea lehdistä, etteivät he tiedä olinpaikkaani. Missattuani Monacon kisan, minun oli palattava kotiini, jotta voin matkustaa Nairobiin.

Sum aikoo juosta Lontoon MM-kisoissa kohusta huolimatta. Chelimo kertoi myös Daily Nationille samoista passisekaannuksista. Myös hän on liittymässä lähipäivinä maajoukkueen leirille.