Brittiläinen kestävyysjuoksun moninkertainen arvokisavoittaja Mo Farah ja Norjan maileritähti Henrik Ingebrigtsen ovat venäläisen hakkeriryhmän Fancy Bearsin vuotamalla listalla, jonka väitetään sisältävän kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n dopingista epäiltyjen urheilijoiden nimiä.

Hakkeriryhmä julkaisi listan nettisivuillaan keskiviikkona. Heidän mukaansa se julkistettiin näytteeksi antidopingtyön tehottomuudesta.

– Tämän ryhmän tiedetään laajalti julkaisevan valheellisia totuuksia. Olemme pyytäneet IAAF:ää tutkimaan asiaa, Farahin edustaja sanoi BBC:n mukaan.

– Tällaiset väitteet ovat täysin totuudenvastaisia ja harhaanjohtavia. Mo Farah on testattu urallaan lukuisia kertoja, eikä hän ole koskaan antanut positiivista näytettä. Tulemme ryhtymään tarvittaessa oikeustoimiin, Farahin edustaja kertoi.

Ingebrigtsen voitti 1500 metrin EM-kultaa Helsingissä 2012.

– Olemme jo jonkin aikaa aavistaneet olevamme jollain IAAF:n listalla, koska Henrikiä on nyt testattu erityisen paljon. Tuntuu kuin olisimme erityistähtäimessä, sanoi valmentaja Gjert Ingebrigtsen VG:lle.