Merja Rantanen taisteli itsensä seitsemänneksi raskaalla MM-pitkällä Kaakkois-Viron Röugessa. Naisten pitkän matkan kisan voitti Ruotsin Tove Alexandersson.

Merja Rantanen oli tyytyväinen omaan kisaansa, vaikka eroa kärkeen kertyi runsaan 11 kilometrin matkalla runsaasti.

– Sain sellaisen alun, jonka halusinkin. Pää pysyi kylmänä. Puolivälissä ajatukset alkoivat harhailla suunnistuksesta muualle, enkä pysynyt omassa kuplassani, Rantanen kertasi päivän urakkaa.
Kisan pitkällä ykkösvälillä Rantanen otti hyvällä reitinvalinnallaan edellään lähteneen Kanadan Emily Kempin kiinni.

– Välillä oli vaikea tietää vauhdista, menenkö liiankin rauhallisesti. Seinä olisi tullut vastaan aikaisemmin, jos olisin mennyt lujempaa, Rantanen pohti.

Muista suomalaisnaisista Sari Anttonen oli 13. ja Saila Kinni 19. Anttosen mukaan uria maastossa oli odotettua vähemmän.

– Tein reitinvalinnat aika paljon kiertäen, ja puskassa tuntui, että kannatti kiertääkin. Suoritus oli sinänsä ihan hyvä, reitinvalinnoista on heti kisan jälkeen vaikea sanoa. Tästä jäi parempi maku kuin sunnuntain sprinttiviestistä, mietti Anttonen.

Saila Kinni oli pettynyt omaan suoritukseensa taidollisesti, vaikka alku lähti sujumaan hyvin.

– Toinen pitkä reitinvalintaväli (4-5) olisi pitänyt kiertää. Toteutin oman valintani surkeasti, väsyin siihen jumitukseen ja flow katosi. Kiemurtelu meni jalkoihin ja päähän, Kinni manasi maalissa.

(Lähde: Suunnistusliitto)