Saksan Bundesliigasta Japaniin siirtynyt lentopallovalmentaja Tommi Tiilikainen sai uudelle pestilleen hienon startin. Tiilikaisen valmentama Toyoda Gosei Trefuerza nappasi kakkossijan Vietnamissa pelatussa Aasian seurajoukkueiden mestaruusturnauksessa.

– Seitsemän viikkoa takana ja niistä kaksi viimeistä täällä Vietnamin turnauksessa. Oli aikalailla erilaiset kekkerit, mihin Euroopassa on totuttu. Toimin tässä turnauksessa joukkueen päävalmentajana. Tulossa on varmasti opettavainen vuosi sekä lentopallosta että elämästä yleensä, Tiilikainen kertoo.

AVC:n seurajoukkueiden mestaruudesta kilpaili Kiinan, Japanin, Sri Lankan, Australian, Hongkongin, Iranin, Taiwanin, Vietnamin, Kazakstanin, Malediivien, Thaimaan, Irakin ja Qatarin parhaimmisto. Loppuottelussa iranilainen Sarmaryeh Bank kaatoi Toyoda Gosein 3-0 (39-37, 25-14, 25-23) ja lunasti samalla paikkansa FIVB:n seurajoukkueiden mestaruusturnaukseen.

Sarjakaudella Toyoda Gosei Trefuerzan päävalmentajana toimii ruotsalainen Anders Kristiansson.

– Anders on ylimmässä asemassa ja autan jatkamaan hänen työtään. Hän ei ole koko vuotta paikalla, ehkä noin puolet kaudesta.

Ennen ulkomaille siirtymistään Tiilikainen valmensi Kokkolan Tiikerit kolmeen SM-kultaan ja yhteen -hopeaan. Viime kaudella SWD Powervolleys Düren sijoittui Bundesliigassa pronssille.