IAAF:n lääkintädelegaatio on määrännyt ilmeisesti noroviruksen saaneen Botswanan Isaac Makwalaa jättämään väliin tämän illan 400 metrin finaalin, missä hän olisi suuri uhka jopa ME-mies Wayde van Niekerkille.

Botswanalaisjuoksija joutui jättämään eilen väliin 200 metrin alkuerät, mutta hän on mielestään valmis juoksemaan tänä iltana. 400 metrin finaali alkaa Suomen aikaa kello 23.50 päivän viimeisenä lajina. IAAF:n nettisivujen tulospalvelussa Makwala on edelleen mukana finaalissa.

Makwala myönsi BBC:lle oksentaneensa ennen 200 metrin eriä, mutta sanoo, ettei häntä testattu mahdollisen noroviruksen suhteen.

– Olisin voinut juosta eilenkin. Verryttelin hyvin ja olin valmis juoksuun. Tänään tunnen olevani täysin valmis, Makwala sanoi.

– Tämä ei tunnu hyvältä, eikä oikealta. Olen tehnyt paljon töitä tätä varten ja sydämeni särkyy, jos en juokse.

YLE:n tietojen mukaan Makwala olisi tulossa verryttelemään ja haluaisi todistaa olevansa valmis ja terve juoksemaan. Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Huhutaan, että Botswana yrittää saada protestin kautta Makwalan mukaan finaaliin.

– Olemme tehneet kaikki ohjeiden mukaan. Tämä on ikävä asia, mutta meidän on ajateltava kaikkien urheilijoiden terveyttä. Emme voi kommentoida yksittäisen urheilijan terveydentilaa tämän enempää, sanoi IAAF:n Jackie Brown-Doyle BBC:lle.