Ainoana ihmisenä keihästä yli 100 metriä heittänyt legendaarinen saksalainen Uwe Hohn on vahvasti ehdolla Intian keihäänheiton päävalmentajaksi.

55-vuotias Hohn heitti aikoinaan vuonna 1984 vanhalla liitokeihäällä huikeat 104,80. Sen jälkeen keihään painopistettä muutettiin, eikä Hohn ole enää ME-mies.

Hohnilla on kuitenkin yksi vaatimus Intian yleisurheiluliitolle. Kaksimetrinen ja 120-kiloinen mies haluaa kaikille yli nelituntisille lentomatkoille paikan business-luokassa suuren kokonsa vuoksi. Hohn on kärsinyt paljon uran jälkeisistä vaivoista.

Intian yleisurheiluliiton rahoituksesta vastaava yhtiö SAI joutuu nyt miettimään, tekeekö se poikkeuksen omiin sääntöihinsä.

– Meidän periaatteemme on, että kaikki lentävät turistiluokassa. Mutta käymme asiaa läpi Mr Hohnin kohdalla, sanoi SAI:n edustaja Indian Expressille.

Intiassa Hohn pääsisi valmentamaan nuorten maailmanmestaria Neeraj Chopraa sekä MM-finaaliin itsensä Lontoossa heittänyttä Devander Singhiä.

– Uskomme vahvasti, että Uwe Hohn tulee meidän valmentajaksemme. Olemme suositelleet häntä, sekä SAI että hallitus on hyväksynyt hänet. Ainoa pieni kysymysmerkki on tämä matkustusasia. Mutta sen ei pitäisi olla iso asia, kun ajatellaan koko intialaista yleisurheilua, hän on maailman huippuvalmentajia, sanoi yleisurheiluliiton presidentti Adille Sumariwalla.

Nuori Chopra kaipaa kipeästi osaavaa valmentajaa.

– Olisi todella tärkeää, että olisi osaava valmentaja, joka kertoisi, mitä teet väärin, mihin pitää keskittyä ja kuinka koko kausi suunnitellaan. Nyt kyselen vain neuvoja vanhemmilta ja kokeneemmilta heittäjiltä, 20-vuotias Chopra sanoi.