Suomen lentopallomaajoukkue on maanantaina tiukan paikan edessä EM-näyttämöllä. Alkulohko A:n tilanne ennen päätöskierrosta on hurjan kimurantti, sillä Suomen lisäksi myös Puola ja Viro taistelevat jatkopaikoista. Lohkojumbo jää alkulohkoon.

Suomi kohtaa maanantai-iltapäivän pelissä Serbian, joka on maajoukkueen pelianalyyseistä vastaavan apuvalmentaja Mikko Häyrisen mukaan Puolan tyylinen joukkue.

– Sillä on kolme maailmanluokan keskitorjujaa ja erinomaiset yleispelaajat Nemanja Petric ja Uros Kovacevic. Hakkureista Aleksandar Atanasijevic on ollut maailmanluokan iskijä, mutta Drasen Luburic on ottamassa hänen paikkaansa. Passari Nikola Jovanovicin pelaamisesta on löydetty jotain asioita, joihin voidaan iskeä kiinni, apuvalmentaja ennakoi.

Häyrinen tietää, mitä pelillisiä seikkoja maanantailta voi odottaa.

– Serbian aloituksessa on todennäköisesti viisi hyppysyöttäjää ja hyppyleijaa käyttävä Jovanovic. Hyppysyöttöjä tulee siis vastustajalta paljon kuten Puola-pelissäkin. Niin kuin aina, syöttö ja vastaanotto tulevat olemaan tässäkin pelissä suuressa roolissa, Häyrinen sanoo.

Suomi ja ja jatkopaikkansa jo sinetöinyt Serbia kohtaavat maanantaina kello 18.30 alkavassa ottelussa. Puola ja Viro huipentavat lohkon myöhemmin illalla iskettävässä ottelussa.

Lähde: Suomen Lentopalloliitto