Naisgolfin kattojärjestö LPGA:n päätös rajoittaa peliasuja on saanut useat pelaajat takajaloilleen.

LPGA linjasi heinäkuussa pukeutumissääntöjä uusiksi. Ladies Professional Golf Associationin mukaan pelaajien asut eivät saa olla liian paljastavia. Pelaajien tulisi edustaa itseään ammattimaisella tavalla ja ilmentää lajin positiivista imagoa.

Esimerkiksi liian lyhyet shortsit tai hameet on kielletty eikä niiden alle saa näkyä missään tilanteessa. Paidoissa ei saa olla liian syvää kaula-akkoa.

LPGA:n sääntöjen rikkomisesta seuraa 1000 dollarin sakko. Jokainen uusi rike tuplaa sakon määrän.

Naisgolfarit ovat tyrmistyneitä LPGA:n linjauksesta.

– Se on mielestäni sääli, sillä moni ihminen leimaa golfin vanhanaikaiseksi ja meidän on päästävä siitä eroon. Golfin on oltava omaperäisempi ja urheilullisempi, Charley Hull sanoi The Sunille.

Amerikkalainen Michelle Wie on samoilla linjoilla. Tähtipelaaja on tykännyt pitää yllään vaatteita, jotka ovat uuden ohjeistuksen myötä kiellettyjä.

– Olen taistellut tästä heidän kanssaan koko vuoden. Meillä on ollut paljon keskusteluita muutamista käyttämistäni vaatteista, jotka ovat nostattaneet kulmakarvoja. Tämä on valitettavaa, Wie totesi.

Jyrkimmin LPGA:n päätöstä on kritisoinut Paige Spiranac. 24-vuotias amerikkalainen herättää jatkuvasti kohua rohkeilla asuvalinnoillaan.

– Todennäköisesti tämä sääntö otettiin käyttöön rintavaon poistamiseksi. Siinä tapauksessa kurvikas, pyöreämuotoinen nainen saa enemmän toruja ja sakkoja osakseen kuin pienirintainen nainen, Spinarac latasi.

That face you make when you’re trying to smile through the 115+ degree weather🙃 #buckets

Henkilön Paige Spiranac (@_paige.renee) jakama julkaisu