Suomen miesten lentopallojoukkue on aloittanut Puolassa pelattavat EM-kilpailut hienosti. Suomi johtaa avausottelua Viroa vastaan erin 2–0. Eräpisteet on kirjattu Suomelle 25–21 ja 25–22.

Avauserä kulki koko ajan Suomen hienoisessa komennossa. Heti erän alussa Suomen keskitorjuja Tommi Siirilä pyöräytti nilkkansa, mutta tämän tilalle vaihdettu Markus Kaurto niittasi elämänsä ensimmäisellä pallokosketuksella aikuisten arvokisoissa Suomen 4–3-johtoon.

Myöhemmin avauserässä säväyttivät erityisesti Sauli Sinkkosen hyppyleija-aloitukset, Niklas Seppäsen vahva hyökkäyspeli sekä passari Eemi Tervaportin ovela toisen kosketuksen vasuri-isku, jolla Suomi otti arvokkaan 22–20-johtoaseman. Erän päätöspisteen latasi ensimmäisestä eräpallosta Seppänen.

Toinen erä alkoi Suomen kannalta huonosti. Jo erän toisessa pallossa Suomi koki vääryyttä, kun pallo kävi Viron lattiassa, mutta peli sai jatkua ja Viro meni 2–0-johtoon. Tilanne näytti lamaannuttavan Suomen miehistön, ja ensimmäiselle tekniselle aikalisälle mentiin Viron 8–4-johtoasemassa.

Hiljalleen Suomi hiipi peliin mukaan, mutta toisellakin teknisellä aikalisällä Viro johti lukemin 16–13. Juuri ennen lyhyttä taukoa oli nähty hieno tilanne, kun hyppysyöttönsä kanssa tuskaillut Lelu Ojansivu syötti ovelalla lyhyellä syötöllä ässän.

Toisen teknisen aikalisän jälkeen Suomi otti kolme pistettä peräkkäin. Tämän jälkeen Ojansivu täräytti hirmupommin verkolla torjuntaa yrittänyttä Viron tähtipelaajaa Robert Tähtiä päähän.

Tästä eteenpäin Suomi johti erää koko ajan, vaikka vielä tilanteessa 20–18 Viro sai jälleen pisteen tuomarivirheen seurauksena. 21–21- ja 22–22-tasatilanteiden jälkeen Kaurto tykitti Suomen taas johtoon. Suomen joukkueen riemu purkautui tuuletuksena, jossa kapteeni Tervaportti sai kannsapelaajan kyynärpäästä mojovan tällin takaraivoonsa.

Erän kaksi viimeistä pistettä tykitti hirmuvireeseen toisen erän kuluessa noussut Ojansivu.

Lue ottelun päätyttyä raportti SuomiUrheilu.comista.