Suomen lentopallomaajoukkueen pelit EM-kisoissa päättyivät neljännesvälierän 1–3-tappioon Bulgarialle.

Suomi aloitti ottelun lupaavasti voittamalla avauserän 25–23. Suomi hyökkäsi ottelun alussa monipuolisesti ja taitavasti, mutta Bulgaria myös auttoi avauserässä Suomea peräti 11 virheellään.

Vielä toinen erä pysyi numerollisesti melko tasaisena, kun peliään kulkemaan saanut Bulgaria vei erän 25–21. Tämän jälkeen Suomi oli ottelussa täysin aseeton, ja EM-kilpailujen kestomenestyjä Bulgaria takoi taululle tylyt lukemat 25–11 ja 25–12.

Suomen hyökkäyspelin tehottomuudesta kertoo, että ottelun hyökkäyspisteet kirjattiin Bulgarian eduksi peräti 64–39. Suomen ykköshakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu jäi normaaleista noin 20 pisteen lukemistaan puoleen.

Lopulta Suomen saldoksi EM-kisoissa jäi avausottelun 3–2 -voitto Virosta ja kolme tylyä tappiota. Niin Puola kuin Serbia löivät taululle lukemat 3–0, ja Bulgariakin jätti lopulta Suomen täysin aseetomaksi.

Suomen lopullinen sijoitus EM-kisoissa on edellisten kisojen tapaan 12:s.