Lentopallon miesten EM-kilpailut käynnistyvät torstaina.

Suomi kohtaa odotetussa avausottelussa Puolan Gdanskissa etelänaapurimme Viron. Suomella ei Viron kanssa ole viime vuosina ollut pelejä, mutta joukkue tunnetaan kyllä hyvin videoiden perusteella.

Keskitorjuja Sauli Sinkkonen on perehtynyt avausvastustajan otteisiin.

– Viron pelejä katsoin muutaman MM-karsinnoista. Heillä on kovat keskitorjujat ja hyvä passari. Viro pelaa monipuolisesti ja käyttää nopeita 1-tempohyökkäyksiä myös. Mitään vaihtoehtoja ei voi keskitorjujana jättää pois, Sinkkonen sanoo.

Seuraavissa alkulohkon peleissä Suomi kohtaa isäntäjoukkue Puolan lauantaina ja Serbian maanantaina.

– Täällä on kova taso ja jokainen peli on melkein kuin pudotuspeli. EM-kisoissa on aina muutamia joukkueita, joita voi nimetä ennakkosuosikeiksi, mutta Slovenian hopeamitali viime kisoista osoittaa, että kun saa hyvän menon päälle, niin voi tulla mitä vaan.

– Kyllä näitä pelejä on odotettu jo viimeiset kaksi viikkoa. Hyvillä fiiliksillä lähdetään turnaukseen. Tästä odottamisesta tulee positiivista sähköä, ja pelaajat varmasti antavat täydet tulevissa peleissä.

Gdanskiin odotetaan tuhansia suomalaisfaneja Ergo Areenan katsomoihin kannustamaan Suomen joukkuetta.

– Faneista saa myös energiaa, kun näkee, miten sinivalkoinen porukka on katsomoissa ja kannustaa. Nyt siihen on jo tottunut, että aina on turnauksissa paljon omaa porukkaa.

Lähde: Lentopalloliitto