Suomen lentopallomaajoukkueen pitkäaikainen luottomies Antti Siltala koki viikonloppuna kenties koko tähänastisen uransa erikoisimman ottelun.

Siltala edustaa Turkin Superliigassa Maliye Piyangoa, joka voitti kauden avausottelussaan vieraissa Torul Genclikin helposti erin 0-3 (11-25, 20-25, 15-25).

Siltalan arvio vastustajasta oli harvinaisen suorasukainen ja tyly.

– Kun laitettiin pallo toiselle puolelle, niin aina saatiin piste. Tuo porukka ei tule ottamaan yhtään erävoittoa tällä kaudella. Ensimmäisen kerran urallani vastustajalla ei ollut yhtään minua pitempää pelaajaa, Siltala kommentoi lentopalloliiton tiedotteessa.

Siltala pelasi kaksi erää ja teki viisi pistettä.

– Ensimmäisen erän jälkeen pelailtiin koko ajan eri kuusikoilla. Kunhan treenattiin ja kaikki pääsivät pelaamaan, Siltala sanoi.

Maajoukkueen tähtihakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu taas oli joukkueensa Afyon Bld. Yuntasin paras pistemies tappio-ottelussa Istanbul BBSK:ta vastaan. Ojansivu takoi luvuin 3-1 (21-25, 26-24, 25-19, 25-18) päättyneessä pelissä tehot 18/+10.

– Avauserä vietiin tyylikkäästi, toistakin johdettiin 14-8, mutta hävittiin se jatkopalloilla. Tämä olikin sitten pelin käännekohta. Itseltä kaksi erää hyvää ja kaksi ei niin hyvää, Ojansivu tuumaili lentopalloliiton tiedotteessa.

Venäjän Superliigassa ”suomalaisjoukkue” Kuzbass Kemerovo jatkoi alkukauden voittoputkeaan voittamalla myös kauden kolmannen ottelunsa. Lauantaina kaatui Nova Novokuybyishevsk erin 3-1 (25-19, 25-17, 23-25, 25-14).

Kemerovoa valmentaa maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo, ja joukkueen liberona pelaa niin ikään maajoukkueesta tuttu Lauri Kerminen. Tälle merkittiin ottelussa kymmenen aloituksen vastaanottoa.

– Seuraavaksi onkin kahden viikon vieraskiertue, jonka aikana pelataan kolme ottelua. Jatketaan matkaa ja pyritään parantamaan peliä koko ajan, Sammelvuo suunnitteli.