15-vuotias teinisensaatio Thomas Heaton säkenöi ensimmäisessä golfin ammattilaiskilpailussaan.

Heaton aloitti sähäkästi NSW Openissa Australiassa. Huippulahjakkuus löi hole-in-onen kilpailun toisella reiällä, 144 metriä pitkällä väylällä.

– Se oli mahtavaa. Tämä on ensimmäinen turnaukseni ammattilaisena ja se oli kisan toinen reikä. En voisi olla onnellisempi tuollaisen alun jälkeen, Heaton iloitsi The Agen mukaan.

Australialainen Heaton selvisi avauspäivästä lukemalla 71, eli yksi alle parin. Aiemmin tässä kuussa hänestä tuli The Australian Golf Clubin mestaruuskisojen 135-vuotisen historian nuorin voittaja.

Mikäli Heaton olisi valinnut toisin, niin hän voisi viihtyä paremmin toisenlaisella viheriöillä. Nuorukainen pelasi aiemmin jalkapalloa, ja menestyi siinä hyvin.

Erään turnausvoiton jälkeen futismaailman kenties tunnetuin seura Manchester United pyysi Heatonia seuraan näytille. Heaton ei kuitenkaan tarttunut kutsuun.

– Pelasin jalkapalloa nelivuotiaasta lähtien, ja olin siinä aika hyvä. Oli vaikeaa lopettaa jalkapallo vuosi sitten, koska pidin siitä niin paljon. Minusta kuitenkin tuntui, että golf on enemmän minun juttuni. Tein kovasti töitä ja nyt se alkaa kantaa hedelmää, Heaton selvitti NSW Openin sivuilla.