Yhdysvaltojen antidopingjärjestö USADA piikittelee venäläisiä maastohiihtäjiä Twitterissä.

USADA kysyy, että miten voi olla mahdollista, että KOK:n tuomitsemat venäläishiihtäjät osallistuivat Jällivaaran kansainvälisiin hiihtokilpailuihin viikonloppuna.

Kansainvälinen Olympiakomitea antoi Aleksandr Legkoville, Jevgeni Beloville, Maksim Vylegzhaninille, Aleksei Petuhoville, Jevgenia Shapovalovalle ja Julia Ivanovalle elinikäiset olympiapannat dopingrikkomuksen takia (UUTINEN). Lisäksi venäläiskuusikon tulokset mitätöitiin Sotshin olympiakisoista, mikä tarkoitti usean mitalin menettämistä.

Venäläisten KOK-panna ei kuitenkaan ulotu kuin KOK:n alaisiin kisoihin. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ei ole vielä tehnyt päätöstä venäläisten hyllyttämisestä. Tämän takia he ovat saaneet hiihtää Jällivaarassa FISin alaisissa kisoissa.