Lucas Pouille sai koko Ranskan sankarin viitan tuotuaan Davis Cupin voiton maahan ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Puoliksi suomalainen 23-vuotias voitti Ranskalle tenniksen merkittävimmän turnauksen kirkkaimman palkinnon päihittämällä Steve Darcisin ratkaisevassa viidennessä ottelussa.

Kisaisännät saivat Davis Cupin mestaruuden vihdoin kotiin ensi kertaa sitten vuoden 2001. Pouille oli ymmärrettävän ylpeä saavutuksestaan, ja jakoi kiitosta myös joukkuetovereilleen.

– Kaikki ryntäsivät luokseni viimeisen pisteen jälkeen. Ei ole mitään kauniimpaa kuin se tunne. Olen niin ylpeä joukkueestani. Halusimme todella tämän palkinnon ja toimme sen nyt kotimaahamme 16 vuoden tauon jälkeen, Pouille hehkutti Davis Cupin verkkosivuilla.

Belgia ja Ranska taistelivat arvokisan voitosta aivan loppumetreille saakka. Ennen Pouillen ja Darcisin ottelua voitot olivat 2-2. David Goffin piti belgialaisten haaveita turnausvoitosta hengissä kaatamalla Jo-Wilfried Tsongan. Pokaalin ranskalaisille varmisti kuitenkin lopulta Pouille.

Lucas Pouille on juuriltaan puoliksi suomalainen. Hänen suomalainen äitinsä Lena Stenlund-Pouille on kotoisin Närpiöstä. Pouille vietti lapsuudessaan paljonkin aikaa Suomessa, mutta viime vuosina tennistähden tiukka aikataulu on estänyt miestä vierailemasta äitinsä kotimaassa.