Ristiriitaisista kommenteistaan ja epäurheilijamaisesta käytöksestään tunnettu englantilainen snookertähti Ronnie O’Sullivan paistattelee taas uuden kohun keskellä. O’Sullivan intoutui haukkumaan Eurosportin haastattelussa suurinta osaa kilpakumppaneistaan idiooteiksi, joita ei tunne kukaan.

– Pääsen taas puhumaan suosikkiaiheestani – idiooteista. Nyt kun peli on auennut ja lähes kuka vaan voi lähteä kiertueelle mukaan, meidän täytyy mennä ”idioottivaiheen” läpi. Turnauksessa on 128 pelaajaa, ja Ronnie pelaa jotain kaveria vastaan, josta ei ole ikinä kuultukaan snookerin pelaajana. Hän tulee paikalle mukanaan bussilastillinen ihmisiä, jotka ovat innoissaan siitä, että heidän lapsenlapsensa pelaa Ronnie O’Sullivania vastaan, snookertähti sivalsi.

Ensimmäisiä arvokisavoittojaan hakevat nousukkaat eivät ole O’Sullivanin mieleen. Hän vertasi itseään muiden lajien ykköstähtiin, jotka eivät hänen mukaansa joudu kärsimään samanlaisista koettelemuksista.

– Kun yritän lämmitellä lyömällä muutamia lyöntejä, pelaajat tulevat kyselemään minulta yhteiskuvia setiensä ja tätiensä kanssa. Tiger Woodsille ja Roger Federerille ei varmaan kävisi ikinä näin, O’Sullivan valitteli.

Maailman parhaana snookerin pelaajan pidetty englantilainen nappasi Pohjois-Irlannin avoimissa helpot voitot maailmanrankingin 127. sijalla olevalta Lukas Kleckersiltä ja 113. sijoituksella pelaavalta Duane Jonesilta.