Painin 23-vuotiaiden MM-kilpailujen avauspäivä Puolan Bydgoszczissa sujui suomalaisittain mahtavasti, sillä kotiin tuomisina oli kaksi mitalia.

Helsingin Hakan Elias Kuosmanen saavutti kreikkalais-roomalaisen painin sarjassa 98 kg hopeaa ja Ilmajoen Kisailijoiden Toni Metsomäki sarjassa 85 kg pronssia.

Kuosmanen kohtasi finaaliottelussa Venäjän Aleksandr Golovinin, mutta väkivahva venäläinen oli lopulta niukasti parempi lukemin 5-3. Kuosmaselle arvokisahopea on jo tämän vuoden toinen, sillä hän voitti keväällä 23-vuotiaiden EM-hopeaa. Takavuosilta Kuosmasella on palkintokaapissa myös 17-vuotiaiden MM-kultaa.

Metsomäki voitti pronssiottelussa Ukrainan Ruslan Mahomedovin selvin lukemin. Jo ennen puoliaikaa tilanteessa 8-1 joutui ukrainalainen luovuttamaan ottelun loukkaantumisen vuoksi. Metsomäellä on takana loistava kesä, sillä hän voitti alkukesästä 20-vuotiaiden EM-pronssia ja myöhemmin kesällä Tampereen MM-kotikisoissa sijoitus oli 5.

– Kokonaisuutena hieno päivä ja kahteen mitaliin tällaisissa kisoissa pitää olla enemmän kuin tyytyväinen. Hampaankoloon tietenkin jäi tappio-otteluista, mutta hyvä tulos tämä on, kommentoi valmentajakaksikko Jarkko Ala-Huikku ja Marko Yli-Hannuksela paikan päältä Puolasta.

Lähde: Painiliitto