Elokuun 17. päivä vuonna 2017 oli tuhota koko Lloyd Wallacen elämän.

Brittiläinen freestylehiihtotähti loukkaantui Sveitsissä harjoitusleirillä saaden vakavan päävamman. Tuolloin helikopterilla sairaalaan lennätetty urheilija on sittemmin kuitenkin toipunut häkellyttävän hyvin, ja nyt hän on suuntaamassa kohti ensi helmikuun talviolympialaisia.

Britti oli kaksi kuukautta koomassa, mutta nyt paluu tositoimiin on lähellä. Pyeongchangin talviolympialaiset ovat yhä mielessä.

– Minä olin onnekas, kun pääsin tästä yli niin nopeasti. Minulla on kavereita, jotka ovat saaneet pienempiä iskuja päähän rugbyssä, mutta ovat olleet sivussa pidempään, junioreiden MM-pronssimitalisti pyöritteli BBC:n mukaan.

Vakavan loukkaantumisen yllättävän nopeasti selättänyt britti on jo palannut lajinsa pariin. Ensimmäinen suoritus karun onnettomuuden jälkeen oli luonnollisesti iso askel.

– Vatsassani oli perhosia, kun seisoin hyppyrin ylhäällä. Mutta heti kun lähdin tekemään ensimmäistä hyppyä ja astuin maahan, hurrasin suuresti, koska kaikki tiesivät, että se oli suuri askel minulle.

– Se oli hetken euforiaa, kun ymmärsin voivani tehdä sen ja olin kunnossa, britti iloitsi.

Wallacella on hyvä aika valmistautua kohti kauden kohokohtaa. Talviolympialaiset käydään ensi helmikuussa Etelä-Korean Pyeongchangissa.