Yleisurheilun kansainvälinen lajiliitto IAAF on odotusten mukaisesti päättänyt jatkaa Venäjän kilpailukieltoa yleisurheilussa. Venäläisurheilijoiden mahdollisuudet edustaa maataan maaliskuun sisäratojen maailmanmestaruuskilpailuissa Yhdistyneiden kuningaskuntien Birminghamissa jäävät nyt käytännössä olemattomiksi.

Vaikka IAAF on suhtautunut varovaisen optimisesti Venäjän doping-valvonnan uudistukseen, hidasteena on vielä se, ettei Venäjän urheilullinen ja poliittinen johto ole suostunut myöntämään minkäänlaisen valtiojohtoisen doping-ohjelman olemassaoloa.

Venäjälle langetettiin kilpailukielto vuonna 2015, kun kansainvälisen anti-dopingorganisaation WADA:n raportti paljasti maan syyllistyneen valtion tasolta johdettuun räikeän järjestelmälliseen kiellettyjen aineiden käyttöön monissa lajeissa.

Tällä hetkellä myös Venäjän osallistuminen Etelä-Korean talviolympialaisiin ensi vuonna on vaarassa. Olympiakomitea on kuitenkin antanut venäläisurheilijoille luvan kilpailla kisoissa itsenäisesti ilman maansa lippua. IAAF on myöntänyt venäläisille samanlaisen luvan yleisurheilussa.