Entinen amerikkalaisen jalkapallon huippuliigan NFL:n tähtipelaaja Marshall Faulk ja NFL:n oman tv-kanavan entinen tuottaja Eric Weinberger ovat hyllytetty tehtävistään seksuaalisen ahdistelun syytteiden vuoksi. NFL Networkin entinen puvustaja Jami Cantor on haastanut miehet oikeuteen tv-studiolla tapahtuneiden ahdistelutilanteiden vuoksi.

Cantorin haasteen mukaan entinen huipputason keskushyökkääjä Faulk uteli häneltä usein sopimattomia kysymyksiä naisen yksityiselämästä ja kopeloi ilman lupaa hänen rintojaan ja takapuoltaan.

Weinberger taas lähetteli naisen haasteen mukaan Cantorille rivoja alastonkuvia ja törkeitä tekstiviestejä. Hänen syytetään sanoneen Cantorille, että hän olisi ”pantu maan päälle tyydyttämään minua”. Tv-pomo rikkoi myös naisen fyysistä koskemattomuutta.

Syytteessä mainittiin myös kaksi muuta entistä NFL-pelaajaa. Asiantuntijoina NFL:n tv-kanavalla toimineet Ike Taylor ja Donovan McNabb. Hekin syyllistyivät Cantorin mukaan sopimattomien tekstiviestien lähettelyyn.

NFL Networkin edustaja Alex Riethmiller varmisti tiistaina tiedotusvälineille, että entiset tähtipelaajat ovat hyllytetty tehtävistään tv-kanavalla. Nykyään eri yrityksessä työskentelevä Weinberger on myös hyllytetty työpaikallaan.

Cantor valitti myös oikeushaasteessaan laittomista potkuista. NFL:n tv-kanavan leivissä. Haasteen mukaan hän ei saanut riittävästi palkkaa työstään, ja täytettyään 51 vuotta hänet korvattiin työssään ilman syytä uudella nuoremmalla naisella.

44-vuotias Faulk oli 90- ja 2000-lukujen suurimpia nimiä amerikkalaisen jalkapallon maailmassa. Vuonna 2011 NFL:n Hall of Fameen valittu keskushyökkääjä kuuluu vain kolmen pelaajan joukkoon, jotka ovat ylittäneet maagisen 10 000 juostun jaardin rajan uransa aikana. Faulk pelasi NFL:ssä 12 kautta ja lopetti pelaajauransa vuonna 2005.