Saksalainen Josef Wenzl katosi mystisesti maastohiihdon parista.

Wenzl hiihti ensimmäisen kerran maailmancupissa joulukuussa 2004. Lokakuussa 2007 hän voitti maailmancupin osakilpailun Düsseldorfissa vapaalla tyylillä.

Saksalaismedia povasi tuolloin 22-vuotiaasta Wenzlista seuraavaa saksalaista hiihdon supertähteä. Osakilpailuvoiton lisäksi Wenzl ylsi maailmancupissa kahdesti hopealle ja kolmesti pronssille.

Kaudella 2013-2014 Wenlz ylsi maastohiihdon sprintticupissa kolmanneksi norjalaisten Ola Vigen Hattestadin ja Eirik Brandsdalin vanavedessä.

Joulukuussa 2016 Wenlz sivakoi Davosissa maailmanucupissa. Mies sijoittui vapaan tavan sprintissä sijalle 74. Se on Wenzlin viimeinen esiintyminen tällä tasolla.

Tämän jälkeen Wenlz on kadonnut mystisesti hiihdon parista.

– Se on mielenkiintoinen kysymys. Wenzl oli palkintopallilla muutamia vuosia sitten, mutta viime vuonna hänen on täytynyt väsyä. Saamiemme tietojen mukaan hän lopetti yllättäen elokuussa harjoittelun. Hän vain luovutti, Saksan maajoukkuevalmentaja Andreas Schlütter sanoi Dagbladetille.

Kukaan Saksan hiihtomaajoukkueesta ei tiedä, että mitä urheilijalle tapahtui.

– Vaikuttaa siltä, että hän kadotti motivaationsa, vaikka olympialaiset ovat tulossa. Olen kuullut huhuja, että hän aikoo yrittää vielä uudelleen, mutta kukaan ei tiedä, Schlütter totesi.

– Kukaan ei tiedä, mitä Wenzlille tapahtui, Saksan naisten hiihtomaajoukkueen valmentaja Torstein Drivenes lisäsi.