UFC:n puheenjohtaja Dana White paljasti tänään, että viime kuussa paluun UFC:hen ja keskisarjan maailmanmestaruuden voittanut Georges St-Pierre kärsii haavaisesta paksusuolentulehduksesta ja joutuu sivuun urheilusta toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi. Epäonninen sairaus asettaa useita kysymysmerkkejä lajilegendan uran jatkolle.

– Heidän leiristään soitettiin minulle ja kerrottiin, että hänellä on colitis [haavainen paksusuolentulehdus]. Luulen, että hän ei palaa hetkeen, White kertoi MMAJunkielle TUF 26 Finale -otteluillan lehdistötapaamisessa.

Krooninen koliitti eli haavainen paksusuolentulehdus tulehduksellinen paksusuolen sairaus, joka sijaitsee tavallisesti sekä paksusuolen että peräsuolen alueella. Oireisiin kuuluvat muun muassa ripuli, veriuloste ja vatsakivut. Sairautta hoidetaan yleensä lääkkeillä ja vaikeissa tapauksissa leikkauksella.

St-Pierre palasi viime kuussa vapaaottelukehään neljän vuoden tauon jälkeen voittaen Michael Bispingin takakuristuksella UFC 217 -otteluillassa. Vakuuttava voitto oikeutti UFC:n keskisarjan mestaruusvyöhön.

Ranskankanadalaisen ottelijan lukkopainivalmentaja John Danaher paljasti ottelun jälkeen Instagramissa, että ensimmäistä kertaa keskisarjassa otelleen St-Pierren painonhallinta meni harjoitusleirin aikana pahasti pieleen. St-Pierre kärsi jatkuvasti kovista vatsakivuista, oksentelusta ja fyysisestä heikkoudesta.

Useat suunnitelluista harjoituksista jäivät tekemättä ottelijalegendan huonovointisuuden vuoksi. Välillä terveysongelmat kävivät niin vaikeiksi, että St-Pierren valmentajat harkitsivat ottelun peruuttamista. Vasta todettu suolistosairaus saattaa liittyä St-Pierren terveysongelmiin harjoitusleirin aikana.

St-Pierren oli määrä kohdata keskisarjan väliaikainen mestari Robert Whitaker mestaruusvyöt yhdistävässä kohtaamisessa alkuvuodesta 2018. Nyt ottelu on kuitenkin vaarassa, sillä ranskankanadalaisen terveysongelmien jatkosta ei ole vielä tietoa.