Suomen suosituimpien urheilulajien joukkoon kuuluvan salibandyn säännöt uudistuvat merkittävästi. Jatkossa rangaistuslaukauksia vedettäessä pelaaja saa liikuttaa palloa myös taaksepäin. Päähän osuneesta pallosta ja pelin viivyttämisestä oman maalin takana annetaan vastustajalle vapaalyönti.

Merkittävin sääntömuutos on juuri rangaistuslaukausten rajoitteiden höllentäminen. Jatkossa pelaajien on helpompi kikkailla pallo maalivahdin ohi vaikkapa ilmaveiveillä, sillä heidän ei tarvitse huolehtia pallon liikuttamisesta taaksepäin.

Suurta huomiota on herättänyt myös edellä mainittu aikarajoitussääntö, jolla pyritään aktivoimaan peliä yhä nopeammaksi ja liikkuvammaksi.

– Jos joukkue jää niin sanotusti makaamaan oman maalin taakse, tuomarin on varoitettava asiasta. Jos joukkue ei lähde vieläkään liikkeelle, seuraa vastustajalle vapaalyönti pelin viivyttämisestä. Pelitavan tulee olla aktiivinen. Kelloa ei kuitenkaan ruveta näissä tilanteissa katsomaan. Katsotaan, miten tuo toimii, salibandyliiton pääsihteeri John Liljelund valotti Innebandymagazinetille.

Sääntömuutokset astuvat voimaan ensi vuoden heinäkuussa. Kansainvälinen salibandyliitto IFF teki päätöksiä asian suhteen viime viikolla naisten salibandyn MM-kisojen aikana. Sääntöjä tarkastetaan mahdollisesti jatkossa jopa kahden vuoden välein.