UFC:n järkälemäisen supertähden valmentaja uhoaa: ”Hän voisi haastaa Anthony Joshuan”

© Kuva: Getty Images

UFC:n raskassarjan hurjimman MM-haastajan Francis Ngannoun valmentaja Dewey Cooper uskoo suojattinsa kykenevän monenlaisiin urotekoihin. Cooper sanoi tuoreessa haastattelussa, että näkisi ranskalais-kamerunilaisen jättiläisen voivan haastaa nyrkkeilyn raskassarjan kuumimmat nimet Anthony Joshuan ja Deontay Wilderin jo vuoden päästä.

– Hänellä on paljon lyöntivoimaa. Jokaisella, jolla löytyy tuo tekijä tulee pärjäämään hyvin. Jos Francis käyttäisi nyrkkeilyyn aikaa ja ottaisi sen treenaamisen tosissaan, voisi hän nousta mestariksi myös nyrkkeilyssä. Kaikki olivat niin haltioissaan Conor McGregorin ja Floyd Mayweatherin kohtaamisesta. Haluaisin nähdä Francisin haastavan Anthony Joshuan tai Deontay Wilderin noin vuoden päästä. Silloin näkisimme oikeasti, kuinka hyvin vapaaottelija voisi pärjätä nyrkkeilykehässä, Cooper uhosi MMA Junkien haastattelussa.

Ennen nyrkkeilykampanjaa Cooper ja Ngannou keskittyvät kuitenkin tulevaan UFC:n raskassarjan mestaruusotteluun Stipe Miocicia vastaan. Kahdesti mestaruusvyötään puolustanut amerikkalaisottelija ei ole kenellekään helppo vastus, minkä Cooper tiedostaa vahvasti.

– Jos se olisi minusta kiinni, siirtäisin mestaruusmatsin hieman myöhemmäksi ja ottaisin aikaa kalibroidaksemme tekemistämme uudelleen. Kehittäisimme uusia treenejä ja hankkisin uusia sparrikavereita. Hioisin tiettyjä epätasaisuuksia paremmaksi. Kaikki on kuitenkin Francisista kiinni. Hän on sanonut olevansa niin terve, että voisi ottaa matsin milloin vain. Kun matsin päivämäärä ilmoitetaan, olemme kyllä valmiita, Cooper pohti.

Ranskalais-kamerunilainen Ngannou nousi suuren yleisön tietoisuuteen tyrmättyään viime viikonloppuna vapaaottelulegendan Alistair Overeemin yhdellä takakäden moukarilla ottelun ensimmäisessä erässä. Aiemmin otteluviikolla 31-vuotias järkäle pamautti urheiluteknologisissa testeissä uuden maailman kovimman lyönnin ennätyksen. Miehen päivittäistä treeniarkea ohjaavia Cooperia ärsyttää kuitenkin se, että Ngannou leimataan usein pelkästään yksipuoliseksi urheilulliseksi luonnonoikuksi älykkään vapaaottelijan sijaan.

– Tämän miehen kohdalla ei ole kyse mistään urheilujuntista. Hän on todella älykäs kaveri, joka opiskelee, analysoi ja miettii tekemistään ja harjoitteluaan jatkuvasti. Hän todella uskoo itseensä. Nyt kaikki työ tuottaa hedelmää, Cooper hehkutti.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.