Tenniskauden ensimmäisen grand slam-turnauksen, Australian avointen naisten kaksinpelin välieräparit ovat nyt selvillä.

Viimeisimpänä paikkansa välieriin selvitti turnauksen ykköseksi sijoitettu Romanian Simona Halep, joka kukisti Tshekin Karolina Pliskovan 6-3, 6-2. Halep kohtaa välierissä saksalaisen Angelique Kerberin. Toisessa välierässä nähdään annos pohjoismaista väriä, kun kakkoseksi turnauksessa sijoitettu Tanskan Caroline Wozniacki kohtaa belgialaisen Elise Mertensin.

Australiassa saatetaan saada historian kirjoille myös uuden grand slam-voittajan nimi, sillä ainoastaan Kerber on aiemmin juhlinut turnausvoittoa tällä tasolla. Hän voitti huippuvuotenaan 2016 Australian ja Yhdysvältäin avoimet.

Maailmanlistan ykkönen Halep on ollut aiemmin kaksi kertaa Ranskan avointen finaalissa ja listakakkonen Wozniacki on selvitynyt kerran finaaliin Yhdysvaltain avoimissa. Mertensin paras saavutus on tätä ennen eteneminen viime vuonna Ranskan avointen kolmannelle kierrokselle.

Grand slam- turnauksiin kuuluvat tenniskauden neljä suurinta turnausta, Australian, Ranskan ja Yhdysvaltain avoimet, sekä Wimbledon.