UFC-tähti Paige VanZant hakee uutta nostetta uralleen sunnuntaina UFC Fight Night 124 -otteluillassa Jessica-Rose Clarkia vastaan. Vaihtelevia tuloksia korsisarjassa haalinut kamppailutähtönen päätti nousta ottelua varten painoluokkaa ylemmäs kärpässarjaan.

VanZant halusi vaihtaa painoluokkaa päästäkseen eroon korsisarjan rankasta painonvedosta. Atleettisuudestaan tunnettu UFC-nousukas otteli viimeksi reilu vuosi sitten korsisarjan ottelussa Michelle Watersonia vastaan. Mittelön ensimmäisessä erässä takakuristukseen hävinnyt VanZant kokee isompien vastustajien sopivan hänen tyyliinsä paremmin.

– Minulla on parhain fiilis koskaan tästä ottelusta. Painonveto oli tekijä, joka vaikutti selvästi eniten kaikkeen. Tunnen oloni mahtavaksi, sillä nyt voin vain mennä sinne ja näyttää ihmisille, mihin pystyn. Suurin ero on siinä, että pääsen kiipeämään häkkiin ja tuntea oloni hyväksi. Nyt pääsen näyttämään urheilijan ominaisuuksiani ja taitojani kunnolla, sillä oloni on oikeasti hyvä. En halua enää nöyryyttää itseäni otteluissa, kamppailutähti valotti painoluokan vaihdon syitä MMA Junkien haastattelussa.

Korsisarja ei ollut ainoa asia, jonka nuori jenkkikamppailija jätti taakseen. Pitkään kalifornialaisen Team Alpha Malen tallissa harjoitellut VanZant päätti vaihtaa maisemaan ja palata kotikulmilleen Gracie Barra Portlandin riveihin.

Uudella salilla naista on valmentanut pitkän linjan UFC-veteraani ja brasilialaisen jujutsun konkari Fabiano Scherner. VanZantin mukaan valmentajan vaihto on näkynyt hänen kehityksessään suorastaan räjähdysmäisesti.

– On pakko sanoa, että minusta tuntui, että Alpha Malella ovi kävi valmentajien suhteen aika tiuhaan. Meillä oli jopa neljä tai viisi päävalmentajaa sen aikana, kun olin siellä. Kukaan ei kiinnittänyt huomiotaan minuun 100-prosenttisesti. Fabiano on taas valmentajani koko vuoden ajan. Hän näkee kehitykseni ja sen, missä minulla on vielä parannettavaa. Tällainen jatkuva huomio on aina todella ratkaiseva tekijä, Vanzant kehui.

Energisestä ottelutyylistään ja vahvasta kuntopohjastaan tunnettu VanZant on luonyt ilmiömäisen onnistuneen uran huolimatta siitä, ettei hänellä ollut ollenkaan pitempää amatööriuraa ennen UFC-debyyttiään. Amerikkalaistähti on voittanut kymmenestä ottelustaan seitsemän ja hävinnyt kolme.

Ennen vapaaottelu-uraansa VanZant työskenteli mallina ja tanssijana. Hän on esiintynyt kamppailijan leipätyönsä lisäksi myös televisiossa, kuten kuuluisan ”Tanssii tähtien kanssa” -ohjelman amerikkalaisessa versiossa.