UFC rikkoo omaa kirjoittamatonta sääntöään Conor McGregorin vuoksi – ”Asiat ovat muuttuneet”

© Kuva: Getty Images

Vapaaotteluorganisaatio UFC rikkoo omia tärkeimpiä kirjoittamattomia sääntöjään tähtinimien vuoksi.

Näin sivaltaa Forbesin toimittaja Brian Mazique. Hänen mielestään Conor McGregor ja CM Punk saavat erikoiskohtelua maineensa vuoksi.

Mazique kirjoittaa tähtiottelijoiden houkuttelevan uusia faneja kamppailulajin pariin ja tuovan sitä kautta lisää rahaa organisaation kassaan. Tämä taas tuo lisää vaikutusvaltaa McGregorin kaltaiselle ottelijalle. Maziquen mukaan vaarana on, että urheilija käyttää valtaansa väärin ja lajin yhtenäisyys kärsii.

Toimittajan toinen huomio kiinnittyy UFC:n rankingsysteemiin. Ranking on taannut sen, ettei tulokas voi heti kohdata lajin kovimpia nimiä. Mestaruusotteluun päästäkseen pitää raivata tie pohjan kautta.

– Tuo konsepti auttoi UFC:tä erottumaan muista organisaatioista ja nyrkkeilystä. Ajat ovat muuttuneet, Mazique pohtii.

Maziquen mukaan UFC:n kaksi peruspilaria horjuvat.

– McGregor ja Punk ovat kaksi merkittävää esimerkkiä ottelijoista, jotka saavat erityiskohtelua maineensa vuoksi. McGregor on UFC:n suosituin, vaikutusvaltaisin ja arvokkain ottelija. Hän on isoin tähti eikä kukaan ole lähelläkään, Mazique toteaa.

McGregor ei ole ollut UFC-kehässä sitten marraskuun 2016. Tästä huolimatta hän on pitänyt hallussaan kevytsarjan mestaruusvyötä eikä ole ollut aikeissakaan palata häkkiin puolustamaan titteliään.

– McGregor on mukavassa asemassa. Hänellä on valtaa neuvotteluissa, Mazique huomioi.

UFC ei ole halunnut suututtaa suurinta tähteään eikä irlantilaisen valtavaa fanijoukkoa. Tämän vuoksi on vaikuttanut siltä, että McGregor sanelee ehdot ja UFC vikisee nokkamiehensä Dana Whiten johdolla.

– Looginen ja oikeudenmukainen tapa olisi riistää McGregorilta mestaruusvyö. Valitettavasti ei näytä siltä, että niin tulisi tapahtumaan. Kenellekään ei näytä olevan tarmoa vyön riistämiseen ja tuoda selkeyttä sekasotkussa olevaan painoluokkaan.

Oman osansa Maziquen sapiskasta saa myös CM Punk. Hän on entinen showpainitähti, joka debytoi UFC:ssä syyskuussa 2016. Tuolloin hän oli mahdollisuuksia vailla Mickey Gallia vastaan.

Äskettäin White kertoi neuvottelevansa uudesta ottelusta Punkin kanssa. Mazique ei voi käsittää, että miksi tänä vuonna 40 vuotta täyttävää ex-WWE-tähteä pidetään mukana UFC:ssä.

– Hänestä tuskin koskaan tulee aitoa UFC:n jäsentä. On hankalaa löytää hänelle sopiva vastus. Eikö ole olemassa ketään muuta, joka saa UFC:n huomion ja hypetyksen kuin Punk? Eikö löydy miestä tai naista, joka olisi ansainnut paikkansa Octagonissa, Mazique ihmettelee.