UFC-pomolta yllättävä näkökulma voittamattoman huippuottelijan käryyn – ”Dopingin käyttö ei ollut ehkä tahallista”

© Kuva: Getty Images

UFC:n antidopingtoiminnan johtaja Jeff Novitsky paljasti tuoreessa Joe Roganin podcastin haastattelussa uskovansa, ettei promootion ylivoimaisimpiin supertähtiin kuulunut Jon Jones käyttänyt dopingia tahallaan.

Entinen kevyen raskassarjan maailmanmestari kärähti heinäkuun lopussa anabolisen steroidin Turinabolin käytöstä. Testi tehtiin päivä ennen suurta MM-ottelua, jossa Jones päihitti painoluokan nykyisen mestarin Daniel Cormierin varsin ylivoimaiseen tyyliin.

MM-vyö riistettiin mieheltä lähes välittömästi, ja hänet asetettiin Yhdysvaltain antidopingtoimiston USADA:n tutkimuksen alaiseksi. Jonesia uhkaa ankarimmillaan vuosien kilpailukielto.

Antidopingpomo nosti kuitenkin haastattelussaan esiin sen, että Jones jäi itse asiassa kiinni harvinaisen pienestä määrästä kiellettyä steroidia. Novitsky spekuloi, että jos dopingin käyttö olisi ollut tahallista, Jones olisi tuskin käyttänyt ainetta niin vähän. Vaihtoehtoista syytä steroidien käytölle Novitsky ei kuitenkaan tarjonnut.

– Siinä ei olisi mitään järkeä, jos UFC-ottelija riskeeraisi kaiken, vaikka tietäisi USADA:n testaavan heitä niin paljon. Se ei olisi todellakaan kovin järkevä valinta dopingaineeksi, jos yrittäisi huijata tahallaan. Jonesia testattiin uudestaan parin kuukauden päästä hänen ensimmäisen positiivisen testinsä jälkeen. Silloin tulos oli negatiivinen. Se kertoisi siitä, että hän otti ainetta joskus kesäkuun alussa. Tällaisesta tavasta käyttää sitä dopingista olisi todella vähän hyötyä, antidopingjohtaja pohdiskeli.

Novitsky ei osannut arvioida, miten USADA:n tutkinta etenee ja millainen rangaistus ex-mestaria odottaa. UFC-pomo varoi myös julistamatta liian vahvoja väitteitä Jonesin syyttömyydestä.

– Kukapa tietää, miten asia etenee? Ainakin pintapuolisesti, jos otetaan huomioon kaikki nämä uusimmat tiedot, kaikki viittaisi tässä siihen, ettei dopingin käyttö ei ollut ehkä tahallista. Saatan olla väärässä. Pitää vain katsoa, miten tilanne kehittyy, Novitsky pyöritteli.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.