Suomen urheilutoimittajien liitto on valinnut perinteiseen tapaan vuoden parhaat urheilijat eri lajeissa. Kamppailu-urheilun kentällä tunnustusta jaettiin useille huippunimille, kuten Eva Wahlströmille ja Petra Ollille. Yllättävin valinta kamppailijoiden osalta oli kuitenkin amatööriottelija Anette Österbergin valitseminen vuoden vapaaottelijaksi.

Österberg on ollut toistaiseksi tuntematon nimi suurelle yleisölle. Helsinkiläinen suurin saavutus on toissa vuonna hopeamitalin voitto vapaaottelun amatöörien MM-kisoissa Las Vegasissa. Hän on voittanut amatööriurallaan kahdeksan ottelua ja hävinnyt kuusi.

Vuonna 2017 Österberg ylsi amatöörien EM-kisoissa finaaleihin, jossa hän kuitenkin hävisi hajaäänipäätöksellä Aleksandra Kovacsille. Samana vuonna helsinkiläisottelija taisteli tiensä amatöörien MM-kisojen semifinaaleihin.

Hardknocks Helsingin salilla harjoitteleva kärpässarjan ottelija ei ole vielä siirtynyt ammattilaiseksi.

31-vuotias kamppailija nousi listassa muun muassa UFC-tähtien Teemu Packalenin ja Makwan Amirkhanin ohi. Kummallakin huippuottelijalla oli tosin vaikea vuosi, sillä he ottelivat viime vain kerran UFC:n Lontoon illassa ja hävisivät ottelunsa.

Österbergin taakse jäivät myös yhden ottelun ammattilaispromootio Cagessa kolme ottelua ensimmäisessä erässä voittanut Abdul Hussein ja suurta venäläistä M1-promootiota edustava ja kolme ammattilaisottelua voittanut Mikael Silander.

Nyrkkeilyssä vuoden parhaaksi arvostettiin Eva Wahlström ja painissa Petra Olli. Judossa tunnustusta jaettiin kirkkonummelaiselle Emilia Kanervalle.

Karatessa kunniaa annettiin Euran Karateseuran Titta Keinäselle. Potkunyrkkeilyssä vuoden parhaaksi arvostettiin järvenpääläinen Hanne Lauslehto.

Vuoden thainyrkkeilyksi valittiin Espoon Kehähaiden Gia Winberg. Taekwondossa tunnustus osui tamperelaiselle Niina Virtalalle.

Urheilutoimittajien listalla tunnustusta jaettiin lähes kaikkien suurimpien kamppailulajien menestyneimmille edustajille. Listalle ei kuitenkaan valittu ainuttakaan brasilialaisen jujutsun tai lukkopainin edustajaa, jossa suomalaiset ovat pärjänneet mainiosti kansainvälisellä tasolla.