Amerikkalaisen alppihiihdon suurin tähti Lindsey Vonn laski torstaina olympiauransa viimeisen suorituksen. Finaalikoitoksen draaman kaari oli suorastaan sydäntäsärkevän hurja – Vonn kamppaili mitalista loppuun saakka, mutta tipahti aivan viime hetkillä kärjen vauhdista.

Vonn otti yhteen maannaisensa Mikaela Shiffrinin kanssa naisten superalppiyhdistetyn kisassa. Kummatkin olympiakonkarit ylsivät huippusuorituksiin.

Syöksylaskuosuuden jälkeen Vonnilla oli 77 sekunnin kymmenesosan ero itävaltalaiseen kärkihaastajaan Michelle Gisiniin. Shiffrin oli laskenut hieman heikomman syöksyosuuden, mutta oli vielä aivan mitalien tuntumassa.

Shiffrin iski kuitenkin hämmentävän kovan suorituksen pujotteluosuudella. Amerikkalainen nousi kiinni kultamitaliin.

Vain hetkeä myöhemmin Gisin hyökkäsi kuitenkin jälleen, ja ryösti hirmulaskullaan kärkisijan.

Huippulaskijoiden jälkeen oli Vonnin vuoro. Mitali oli aivan käsien ulottuvilla, ja edessä oli olympiauran viimeinen lasku.

Kaikki meni kuitenkin täysin pieleen. Vonn onnistui osumaan heti laskunsa alussa väärälle puolelle lippua, ja suoritus loppui ennen aikojaan.

Olympialaisia seuranneet amerikkalaiset yltyivät vuolaisiin kehuihin ja hehkutusviesteihin olympiasankariaan kohtaan. Vonn sai osakseen satoja tunteikkaita kiitoksia hienosta urastaan niin faneilta kuin vanhoilta kilpakumppaneilta.

Julia Mancuso

@JuliaMancuso
What an honor to be on the team with these champions! Maybe @lindseyvonn and I can find the fountain of youth to heal our injuries so we can come back to #Beijing2022 😂🙌 @MikaelaShiffrin @usskiteam

brandy unfred

@armyjojo
You are the AMERICAN HERO the AMERICAN dream..🇺🇸🇺🇸⛷⛷@lindseyvonn ..