Enni Rukajärvi ei yltänyt maanantaina naisten big airin karsinnoissa lähellekään omaa tavoitettaan. Suomalainen jäi lopulta vasta karsinnan 16. sijalle, eikä saanut kumpaakaan hyppyään toivotullle tasolle. Kuusamolaista harmitti myös Peyongchangin tuomareiden epämääräinen toiminta.

Rukajärven vedot eivät olleet maantaina kohdillaan. Suomalaistähti myönsi ottaneensa ensimmäiseen hyppyyn liian vähän vauhtia. Toiseen hyppyyn hän latasi voimaa hieman liikaakin.

– Tällä kertaa oli liikaa vauhtia. Eka hypyllä oli liian vähän. Siinä oli vastatuuli. Sitten tulikin liikaa vauhtia. Oli sama koittaa tuota tonnia. Halusin varmistaa, kun eka hyppy oli liian lyhyt, että ei jäisi ainakaan vajaaksi. sitten sitä olikin vähä liikaa, Rukajärvi sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Suomalaista ärsytti tuomareiden epäselvä tuomarilinja. Pisteitä erilaisista tempuista jaettiin jopa maallikon silmin varsin sekavasti. Vaikka Rukajärvi ei itse päässytkään jatkoon, toivoo hän finaaliin selkeämpää oikeudenjakoa.

– Tämä tuomoarointi on niin epäselvää, ettei tästä ottanut selvää, millä pääsee jatkoon. Toivottavasti ne ainakin saavat sen tuomarilinjan vähän tarkemmin haltuun. Nyt on vähän paha sanoa, millä pärjää, nainen pohti.

Vaikka big airin kisasta tulikin ikävä pettymys, ei positiivisesta asenteestaan tunnettu kuusamolaislaskija jäänyt surkuttelemaan asiaa liikaa.

– Ihan hyvä maku näistä kisoista jäi. Totta kai olisi toivonut, että olisi pystynyt laskemaan paremmin tässä kisassa, mutta ihan hyvillä mielin tässä ollaan, Rukajärvi vakuutti.

Rukajärvi ei osannut vielä sanoa, onko talven kilpailukausi hänen osaltaan ohi. Kisakalenteriin on jätetty varalta sijaa reissulle Yhdysvaltoihin.

– Tässä vähän puntaroidaan, lähdenkö vielä US Openiin. Pitää vähän katsoa, mikä on fiilis kun pääsee Suomeen.

Lähde: Yle