HBO:n huippusuositussa Game of Thronesissa mainetta ”The Mountain”-hahmollaan luonut Hafþór Júlíus Björnsson on hätkähdyttänyt sosiaalistaa mediaa useaan otteeseen painonnostovideoillaan. Entinen voimamies ja ammattilaiskoripalloilija latasi tällä viikolla Instagramiin uuden salivideon, missä mies vetää maasta hurjat 455 kilon painot.

Björnsson on esitellyt voimiaan somessa monesti. Islantilaisnäyttelijän tulokset ovat niin huimia, että miehen salipäivitykset ovat keränneet tuhansia tykkäyksiä ja kommentteja.

Miehen fanit ihmettelivät päivityksen kommenttikentässä, miten tolkuttoman raskas tanko nousi maasta niin kevyesti.

– Hitto, hän sai sen näyttämään kuin lämmittelysarjalta, eräs seuraaja taivasteli.

– Aivan sairasta, toinen fani hämmästeli.

– Vittu mikä peto, kolmas hehkutti.

Björnsson pelasi koripalloa ammattilaisena Islannin korkeimmalla sarjatasolla vuosina 2004-2008. Näyttelijän pelipaikka oli sentteri.

Koripallouransa jälkeen islantilaistähti kiinnostui voimamieslajeista ja päätti panostaa voimailuun. Björnsson voitti useita voimamieskisoja Islannissa, ja otti osaa arvostettuun World’s Strongest Man -kisaan vuosina 2011, 2013 ja 2015.

Mies rikkoi 1000 vuotta vanhan Pohjoismaiden ennätyksen World’s Strongest Viking -kisassa vuonna 2015. Björnsson onnistui kantamaan 10 metrin pituista ja 650 kiloa painavaa tukkia viisi askelta.