Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CAS:n päätös hylätä usean venäläisurheilijan elinikäiset kilpailukiellot on saamassa aikaan melkoisen sopan.

Kansainvälinen olympiakomitea(KOK) nimittäin julkaisi tiedotteen, jonka mukaan CAS:n päätöksellä voi tulevaisuudessa olla vakavia vaikutuksia dopingin vastaiseen taisteluun. Järjestö myös sanoi harkitsevansa asian viemistä käsiteltäväksi Sveitsin korkeimpaan oikeuteen.

Se, että 28 venäläisurheilijaa ei saa rangaistusta, ei KOK:n mukaan tarkoita että he olisivat automaattisesti tervetulleita Pyeongchangiin. Koska Venäjä on maana suljettu kisoista, voivat venäläisurheilijat kilpailla Etelä-Koreassa ainoastaan KOK:n kutsusta, tiedotteessa sanotaan.

KOK löysi päätöksestä myös hyvääkin. Se ilmoitti ottaneensa tyytyväisenä vastaan päätöksen osan, jonka mukaan 11 urheilijan todettiin rikkoneen antidopingsääntöjä.

KOK:n tiedote kokonaisuudessaan löytyy täältä