Tänään sijalle 10 miesten 15 kilometrin väliaikalähdössä hiihtänyt Matti Heikkinen ihmettelee näiden olympialaisten virettään. Suomalainen ei lytännyt tämän päivän tulostaan, mutta SuomiUrheilu-sivusto oli kuulemassa miehen harmittelua valmistautumisessaan.

Kilpailu lähti Heikkisen osalta tahmeasti käyntiin, mutta loppua kohden meno parani huomatttavasti. Se toi sijoituksen, jota kehtaa jopa esitellä.

– Kymmenes sija…siihenkin pitää hiihtää, harva siihen elämässään pystyy. Mutta missään nimessä tämäkään tulos ei ole linjassa niiden tavoitteiden kanssa, mitkä tälle kaudelle asetettiin, Heikkinen sanoi.

Olympialaiset on luonnollisesti urheilijan tärkein kilpailu, ja myös Heikkinen panosti tähän koitokseen jo hyvissä ajoin.

– Asioita on pyritty tekemään koko ajan tällä kaudella näitä kisoja varten. Olen tehnyt muutoksia aikaisempiin kausiin verrattuna. Ne jäljet piirtyvät elokuun puolivälin paikkeille. Sen jälkeen on ollut vaikeaa saada asioita tasapainoon. Ei ole tehty riittävän laadukasta työtä näköjään. On ollut alipalautumista ja hieman ylikuormaa. Suoritukset ovat olleet Toblachia lukuun ottamatta keskinkertaisia.

Liikaa mies ei halua kuitenkaan itseään soimata.

– Jos katsoo neljää edellistä kautta, niin niistä kolme on ollut hyvää ja yksi huono. Ei siis kannata isossa kuvassa liikaa ruoskia itseään. Olen tyytyväinen, että tässä kunnossa pystyin kymppisijan ottamaan, mutta missään nimessä se ei vastannut tavoitteita.

Ja onhan kilpailuja vielä jäljelläkin.

– Eiväthän nämä kisat vielä tähän loppiuneet. Täällä hiihdetään vielä viesti ja 50 kilometriä.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Pyeongchang