Kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS varautuu viikon päästä alkavissa Pyeongchangin talviolympialaisissa kilpailujen aikaisten dopingtapausten käsittelyyn perustamalla paikan päälle oman väliaikaisen antidopingjaoston.

Mukaan on valittu myös Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n valvontalautakunnan puheenjohtaja Markus Manninen. Hän ja muut jaoston välimiehet käsittelevät olympialaisissa nopealla aikataululla mahdollisia dopingtapauksia ja niitä koskevia erimielisyyksiä. Jaosto voi muun muassa määrätä väliaikaisia kilpalukieltoja.

– Olen iloinen saadessani mahdollisuuden päästä osallistumaan dopingin vastaiseen työhön osana CASin kansainvälistä antidopingjaostoa. Lähden edistämään puhdasta olympiaurheilua. Kuukausi Etelä-Koreassa tulee varmasti olemaan paitsi mielenkiintoinen myös haasteellinen, Manninen sanoo SUEK:n tiedotteessa.

Manninen on toiminut CAS:n välimiehenä jo useita kertoja. Hänet muistetaan esimerkiksi viime kesän Therese Johaugin tapauksesta. Manninen oli mukana kolmihenkisessä paneelissa, joka päätti pidentää Johaugin aluksi kotimaansa liitolta saamaa 13 kuukauden kilpailukieltoa 18 kuukauteen.

Päätös ratkaisi, ettei norjalainen voi kilpailla tulevissa olympialaisissa.