Saksan olympiajoukkueelle on varattu Etelä-Korean talviolympialaisia varten peräti 3500 litraa alkoholitonta olutta.

Saksalaiset ovat olutkansaa. Myös urheilijat juovat olutta ja jopa olympialaisten aikana, mutta tietenkin alkoholitonta versiota.

New York Timesin haastatteleman Saksan hiihtomaajoukkueen lääkäri Johannes Scherrin mukaan lähes kaikki hänen urheilijoistaan juovat alkoholitonta olutta harjoittelun ohessa.

– Se on todella hyvä juoma heti harjoitusten tai kilpailun jälkeen, Pyeongchangissa hopealle yltänyt ampumahiihtäjä Simon Schempp sanoi.

Saksalaistutkimuksen mukaan alkoholittomalla oluella on terveyshyötyjä. Sen on todettu vähentävän tulehduksia ja ylähengitysteiden infektioita.

Useat saksalaisurheilijat vannovat siis alkoholittoman oluen nimeen. Terveyshyödyt ovat yksi oleellinen asia ja lisäksi monet pitävät oluen mausta.

– Se maistuu hyvältä ja sopii keholle. Alkoholiton vehnäolut on erittäin terveellistä. Se on isotoninen. Siksi se on hyväksi urheilijoille, alppihiihtäjä Linus Strasser painotti.

Alkoholittoman oluen lisäksi Pyeongchangiin on rahdattu myös perinteistä olutta, peräti 11 000 litraa. Myös alkoholillinen versio saattaa maistua urheilijoille kisaurakan jälkeen.

– Joskus alkoholillinen olut voi olla hyvä vaihtoehto, Strasser sanoi hymyillen.