Tässä on Suomen hiihdon viestijoukkue – Kerttu Niskanen remmissä mukana!

© Kuva: Getty Images

Suomen olympiajoukkue naisten maastohiihdon viestiin on julkistettu. Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Riitta-Liisa Roponen starttaavat Suomen viestin lauantaina Peyongchangin olympialaisissa.

Merkittävintä joukkueen julkistuksessa oli se, että Kerttu Niskasen osallistuminen kisaan sai varmistuksen. Huonosta vireestä kärsinyt Niskanen jätti aiemmin käydyn 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan väliin.

Hiihtojoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä kertoi Ylelle, että Niskanen valittiin joukkueeseen vahvan perinteisen hiihdon kykyjensä vuoksi. Luottoa annetaan erityisesti myös kaksi pronssimitalia jo napanneelle Pärmäkoskelle.

– Ensinnäkin Krista Pärmäkoski pystyy tämänhetkisessä kunnossa taistelemaan kenen tahansa kanssa ja ratkaisemaan viestin ankkuriosuudella. Toinen ratkaiseva tekijä on Kerttu Niskasen vahva luotto perinteisen hiihtonsa toimivuuteen. Se teki Kertusta kakkososuuden hiihtäjän, päävalmentaja Reijo Jylhä avasi joukkueen valintaa ja kokoonpanoa.